Datum konání: 13. 9. 2021
Čeští spotřebitelé mají stále větší zájem o zdravější potraviny, nerozumí však informacím na obalech Až 80 % Čechů by přivítalo zavedení maximálně jednoduchého systému značení složení výrobků typu Nutri-Score Na potřebě zavedení jednotného systému nutričního systému Nutri-Score se shodli účastníci odborné konference
VíceDatum konání: 1. 9. 2021
Nutri-Score je efektivní nástroj pomáhající spotřebitelům ve výběru zdravějšího jídla a zároveň motivující k reformulacím potravin. Ve své zprávě to uvedla Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny (IARC), spadající pod Světovou zdravotnickou organizaci (WHO).
VíceDatum konání: 24. 6. 2021
Do jaké míry dokáží informace na obale potravin ovlivnit nákupní chování spotřebitelů?
VíceDatum konání: 3. 6. 2021
Debata o zavedení Nutri-Score v Česku získala znatelný impuls. Dne 3. 6. 2021 se v Senátu Parlamentu ČR uskutečnil kulatý stůl nazvaný “Dopady a souvislosti diskusí o zavedení nutričních označování na předních stranách obalů potravin v ČR a EU”. Šlo o první veřejnou diskusi svého druhu v Česku.
VíceDatum konání: 4. 5. 2021
BEUC dlouhodobě podporuje Nutri-Score, které by se dle tohoto evropského sdružení spotřebitelských organizací mělo stát jednotným nutričním značením v celé EU.
Více